Lithium Technologie

Lithium Technologie

Elektrisch Varen Lithium- Ion

Een Lithium Accu van VoerbootAccuNL voor elektrische fluistermotoren is net even anders. Om te beginnen is de vaartijd langer dan welke andere accu dan ook! De hoogwaardige Lithium-Ion module zit ingebouwd in een 100% Waterdichte en originele Storm Case van Peli….

Hoogstroom Aansluiting

Alle Outdoor Accu’s zijn voorzien van een Anderson hoogstroom aansluiting. Deze stekkers zorgen ervoor dat de accu maximaal kan presteren en bieden een hoog gebruiksgemak, het aansluiten en ontkoppelen van uw Elektrisch fluistermotor gaat in een handomdraai. Bovendien behoord verkeer om aansluiten tot het verleden.

Montage Tool

Bij onze Elektrisch Varen accu’s word een complete aansluitset geleverd, inclusief gereedschap! Met de Krimp- tool maakt u een zeer solide verbinding. Binnen 5 minuten monteert u de meegeleverde Anderson stekker aan uw elektrische fluistermotor. Solderen is niet meer nodig…

Geavanceerde Batterij Bescherming….

Standaard zijn al onze Lithium Accu’s uitgerust met een BMS (Battery Monitor System) Deze zorgt ervoor dat de accu niet te diep ontladen word tijdens het gebruik en overladen word tijdens het opladen. Tevens beschermd de BMS ook tegen kortsluiting en te hoge ontlading stroom. Onze voerboot accu’s kunnen met 20A ontlading stroom belast worden en 8A laadstroom. Dit is vele malen hoger dan accu’s van de concurrent! De maximale belasting van onze Elektrisch varen lithium accu’s is 80A continu en 100A piek. Door deze uitstekende eigenschappen kunnen er ook hoogvermogen omvormers aangesloten worden op de Outdoor Case. Dit kan handig zijn om bijvoorbeeld een koelkast van 230V te voorzien of accu’s van een Drone, Camera of Voerboot op te laden.

Intelligente Accu Cellen….

Wij hebben ervoor gekozen om gebruik te maken van de hoogste kwaliteit accu cellen uit Japan (zelfde als gebuikt word in de Tesla  Elektrische Auto’s) en vervaardigen de accu’s in eigen beheer in Nederland! Op deze manier kunnen wij de kwaliteit, betrouwbaarheid en levensduur van uw accu waarborgen. Iedere afzonderlijke cell in het accupakket heeft zijn eigen interne beveiliging aan boord! De  accu cellen die wij gebruiken zij daarom uniek in de hengelsport, deze eigenschappen zitten alleen in Lithium accu’s van voerbootaccu.nl

NMC – NCA

LifeP04 (LFP in de tabel) voldoet niet aan onze standaard omdat het gewicht en zelfontlading te hoog is en er minder energie per kg opgeslagen kan worden. Daarom maken wij gebruik van Nickel Cobalt Aluminium (NCA) Nickel Mangaan Cobalt (NMC).

Tabel bron: Battery University

Voltage en Opslag Elektrisch varen accu’s

Referentie voltage’s

12.6volt = Vol

Accu is vol en klaar voor gebruik.

10.8Volt = Opslag

Zet uw Accu bij voorkeur op een donkere koele plaats tijdens de winterperiode op of rond het bovengenoemde voltage.

9.6Volt = Leeg

Laad uw volledig op wanneer u hem gaat gebruiken of tot het opslagvoltage wanneer u hem langere periode niet gebruikt.

Winter en Opslag Voerboot Accu’s

Gebruikt u uw voerboot langere tijd niet, dan adviseren wij om de accu na het laatste gebruik niet op te laden (behalve als hij volledig leeg is). Het ideale Voltage voor opslag ligt rond de 10.8V. Met andere woorden; berg uw accu niet volgeladen of helemaal ontladen op! Sommige boten hebben een voltmeter, of de aanwezige dieptemeter kan het voltage van de boot uitlezen. Bent u echter van plan om bij lage temperaturen in de winterperiode door te vissen dan zullen de prestaties van onze Li-ion Accu u versteld doen staan!

Garantie…..

Op al onze Accu’s zit standaard twee jaar garantie. Wij bieden een verlengde service voor zaken als uitval en storing van uw accu, ook na de wettelijke garantie termijn! Behandel uw Lithium accu voorzichtig! Er zit veel meer elektronica in dan u denkt, gooi er niet mee laat voerboot accu’s tijdens transport en tijdens het laden in uw voerboot zitten. Onze accu’s zijn volledig dubbel geseald om het binnendringen van vocht en vuil tegen te gaan, echter is het verstandig om uw accu niet aan directe weersinvloeden bloot te stellen. Vertoont uw voerboot lekkage en staat er regelmatig water in na een regenbui? Los het probleem op of neem Contact op met Uw Voerboot specialist om het probleem te verhelpen. Op deze manier blijft uw Voerboot maximaal presteren en is de kans op uitval minimaal! Voorkom kortsluiting en controleer altijd of uw voerboot is uitgerust met een eigen zekering. Hebt u hulp of advies nodig bij het aansluiten van uw nieuwe li- ion accu? Neem dan contact met ons op…     Onze accu’s zijn getest met de meest uiteenlopende modellen voerboten, Elektrisch buitenboord Motoren tot 55LBS van verschillende Fabrikanten en vermogensklassen. Zodra u de Wielen van uw auto gaat vastzetten met plakband weet u dat u niet heel ver gaat komen, dus hierbij….. Willen wij met klem benadrukken om de instructies voor montage, die u altijd ontvangt als u bij ons een aankoop doet, van stekkers aan uw voerboot, elektromotor en andere stroomverbruikers zeer nauwkeurig op te volgen! Alle verbindingen moeten verplicht gesoldeerd worden of, wanneer er een Krimptang meegeleverd is, de instructies te volgen. Op deze manier ontstaat een solide verbinding zonder weerstand en dus zonder energie verlies. Raadpleeg bij twijfel een elektra installateur, deze soldeert binnen 5 minuten een solide verbinding zodat u niet voor verassingen komt te staan tijdens een vistrip. Onze producten gebruiken met slechte gemonteerde stekkers van uw elektromotor of voerboot kan leiden to schade. Lees ook, voor de uitgebreide garantiebepalingen, onze Algemene Voorwaarden.