Geplaatst op

Geoptimaliseerde Lithium Techniek…

lithium accu fluistermotor 24 volt

Waarom een lithium accu van VoerbootAccu Nederland het verschil maakt.

Het ingangsvoltage van een elektrische fluistermotor en het uitgangsvoltage van een lithium accu moeten zeer nauwkeurig op elkaar afgestemd worden om maximale efficiëntie te behalen. Tijdens onze allereerste testen in de ontwikkelingsfase werd het pas duidelijk dat we een enorme uitdaging waren aangegaan! De resultaten vielen enorm tegen, met name de prestaties onder zware belasting van sterkere elektrische buitenboord motoren werden met normale standaard Lithium techniek zwaar beïnvloed en het beoogde doel werd niet gehaald. Het toepassen van een hoger voltage met een 4 in Serie systeem werd kort door ons overwogen maar dit leverde allerlei andere grootschalige problemen op zoals oververhitting en problemen met het aansluiten van randapparatuur. Dieptemeters en andere 12V toepassingen accepteren geen hoge ingangsspanning en dus werd besloten om de 3S lithium techniek volledig vanaf de grond af opnieuw op te bouwen in eigen huis! Met onze jarenlange kennis en ervaring van de NCA en NMC lithium cellen van producenten zoals Panasonic, Sanyo werd uiteindelijk na veel testen de beste Cell geselecteerd als basis voor een volledig andere benadering! Ons doel was om maximale efficiëntie te behalen zonder aan vermogen, prestaties en levensduur van de Lithium module in te leveren. We wilde meer power en actieradius dan een 110Ah Loodaccu uit een 50Ah Lithium accu. De Lithium accu moest spannings- vast blijven en geen grote voltage verschillen vertonen bij het vragen van het maximale vermogen van de Fluistermotor. Door het toepassen van een uniek systeem dat alleen terug te vinden is in de nieuwste elektrische auto’s en lithium cellen met bijzonder lage interne weerstand, blijven onze Lithium accu’s ook bij zeer hoge belasting de juiste spanning afgeven voor maximale stuwkracht! Hieronder is goed het verschil zichtbaar tussen een verbinding die gebruikt word in een standaard accu van andere leveranciers en die van een VoerbootAccu Lithium Module.

De verbindingen van een standaard Lithium accu, Chinese kwaliteit in standaard plastic behuizing zal niet alleen minder presteren maar is ook storing gevoeliger. In het voorbeeld is duidelijk de corrosie zichtbaar die optreed door het binnendringen van vocht.

Door het toepassen van de meest hoogwaardige Outdoor Case van Peli is het binnentreden van vocht onmogelijk. Een VoerbootAccu Lithium Accu Outdoor Case is 100% Waterdicht, blijft drijven en is daardoor 100% geschikt voor Watersport doeleinden!

Ecosysteem van VoerbootAccu Lithium

Hoge kwaliteit en de beste componenten, waterdichte behuizingen, je kan het allemaal toepassen maar er kan altijd iets kapot aan een accu. Daarom hebben wij het Li-ion Outdoor Case Ecosysteem bedacht! Mocht het nodig zijn dan kan bij storing of niet correcte werking uw Lithium accu éénvoudig worden geopend door een VoerbootAccu Specialist en kan ieder probleem worden verholpen binnen afzienbare tijd, ook na de garantieperiode!